Vragen? Bel vrijblijvend: +31 599 201775 of mail: info@wkonederland.nl

Wij boren en leveren brandputten met certificaat in alle voorkomende uitvoeringen en capaciteiten volgens de EGB richtlijn 2007, en de NVBR.

Nu de levering van bluswater door waterleidingmaatschappijen niet meer gegarandeerd wordt is een brandput een goed alternatief, en wordt over het algemeen door de gemeente voorgeschreven. De brandweer kan hier aanvullende eisen aan stellen.

Wat kost een brandput?

De kosten van een brandweerput zijn afhankelijk van de bodemopbouw en de hoeveelheid bluswater die de brandput moet leveren. Ook de afwerking is van invloed. Wilt u weten wat de kosten zijn voor uw project, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Voorkomende capaciteiten zijn;Brandput met aanrijdbeveiliging

  • Blusvoorziening   30 m³/uur

  • Blusvoorziening   60 m³/uur

  • Blusvoorziening   90 m³/uur

  • Blusvoorziening 120 m³/uur

 Afwerking

Vanwege de verschillen in materieel van de diverse veiligheidsregio’s in Nederland zijn er een aantal mogelijke afwerkingen. Ook de plaats waar de brandput wordt aangelegd is hierin mede bepalend. We onderscheiden;

  • Bovengrondse afwerking

  • Ondergrondse afwerking met optrekker

  • Ondergrondse afwerking met een los armatuur

  • Ondergrondse afwerking vrij aanzuigend met pompkamer 200mm tot 400mm

  • Ondergrondse of bovengrondse afwerking met bronpomp en besturingskast

  • Maatwerk

Bij een bovengrondse afwerking bieden wij een aanrijdbeveiliging als optie. Bij ondergrondse afwerking kan gekozen worden voor afwerking in een licht of zwaar verkeer overrijdbare betonnen put met gietijzer deksel met inschrift BRANDPUT.

Als aansluiting zal over het algemeen een Storz NA133 door de brandweer worden voorgeschreven. Optioneel kan worden gekozen voor een Storz NA81 of Storz NA89 met of zonder een broekstuk.

Brandput met onderwaterpomp

brandput 2Wanneer de grondwaterstand te laag is dient de brandput te worden uitgevoerd  met een bronpomp welke het grondwater tot boven maaiveld pompt. Naast de brandput plaatsen wij een besturingskast met bediening en noodstroomaansluiting waar de brandweer de bronpomp inschakelt. Een Nuts aansluiting, en communicatie met een gebouwbeheersysteem voor wekelijkse test behoort tot de standaard opties.

Indien gekozen wordt voor een zwaardere bronpomp kan de bron worden gecombineerd met een droge blusleiding en zo direct voorzien in bluswater zonder tussenkomst van de pomp op de brandweerauto.

Wij adviseren graag samen met de brandweer welke variant voor uw situatie de beste keuze is.